Frigarui de pui cu sos de usturoi din: pui, sare nucsoara, sumac, oregano, boia, scortisoara, piper alb, praf de usturoi, usturoi, lamaie, ulei, patrunjel, sos de usturoi. Poate iti place si: Frigarui de pui si crabi Frigarui cu carnati de pui si legume Frigarui de pui cu miere Ingrediente: 2 kg carne de pui, […]
Frigarui de pui cu usturoi
PrinteazaFrigarui de pui cu usturoi din: piept de pui, sparanghel, miere, mustar dulce, coaja de portocala, lamaie, boia, usturoi, sare, piper, ulei de masline, maioneza, pasta de hrean, marar.
Ingrediente:
- 4 piepturi de pui
- 500 g sparanghel
- 3 linguri de miere
- 2 lingurite de mustar dulce
- 1 lingurita de coaja de portocala rasa
- 1 lamaie
- Boia iute
- 3 catei de usturoi
- Sare
- piper
- ulei de masline
- Maioneza
- pasta de hrean
- marar
Mod de preparare:
Se dezoseaza piepturile de pui si se taie in cuburi. Se pun intr-un castron impreuna cu un praf de booia iute, sare, piper si mustar.
Se adauga mierea, coaja de portocala, o lingura de suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi pisat.
Se amesteca bine, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece 30 de minute.
Se infig cuburile de carne pe bete de frigarui din lemn, se aseaza pe gratar si se frig.
Se fierbe sparanghelul, apoi se taie in bucati. Se amesteca bine cu restul de usturoi pisat, sarea, piperul si putin ulei.
Se prajeste cateva minute si se serveste alaturi de frigaruile calde.
Se pot servi cu pasta de hrean sau maioneza amestecata cu usturoi si marar tocat impreuna cu un pahar de Zestrea Muscat Ottonel.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos de usturoi
Frigarui de pui cu caramel
Frigarui de pui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de soia, unt, apa, lamaie, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă cu zahăr brun 1 lingură cu sos de soia 1 lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2 căţei cu usturoi 1 lingură cu […]
N-am mai mancat de mult frigarui de pui. O sa incerc sa fac si eu reteta asta, mi se pare interesanta combinatia cu miere.