Frigărui de pui Yakitori
PrinteazaO reteta de Frigărui de pui Yakitori din: piept de pui, pulpe de pui, aripioare, ficatei, inimi, pipote, praz, sos de soia, sake, zahar brun, miere, sare si piper.
Yakitori sunt frigărui de pui la grătar, frigărui care se prepară din mai toate părţile puiului, inclusiv din măruntaie, ficăţei, inimi, pipote şi chiar pielea puiului. Pe lângă carnea de pui se mai înşiră pe băţul de frigăruie praz sau ceapă verde.
- 1 piept de pui
- 4 pulpe de pui dezosate
- 4 aripioare
- 6 ficatei
- 8 inimi
- 8 pipote
- 2 fire de praz sau 4 fire de ceapa verde
- 4 linguri sos de soia
- 50 ml sake (se poate inlocui cu tuica slaba)
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, apoi pieptul şi pulpele tăiaţi-le în bucăţi de circa 3 cm. Spălaţi carnea şi lăsaţi-o să se scurgă de apă. Amestecaţi într-un vas la foc mic, sosul de soia cu sake-ul, zahărul brun, mierea, sare şi piper după gust şi 2-3 linguri de apă.
Lăsaţi pe foc până când dă în clocot, apoi opriţi focul şi lăsaţi 15-20 de minute să se răcească. Puneţi bucăţile de carne într-un castron şi turnaţi peste ele sosul preparat mai sus. Amestecaţi bine, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru 1 oră. Tăiaţi prazul sau ceapa verde în segmente de circa 3 cm.
Puneţi pe beţele de frigărui bucăţi de carne de pui şi măruntaie altenând cu bucăţi de praz sau ceapă verde. Puneţi frigăruile astfel preparate pe un grătar încins şi frigeţi-le până când carnea se rumenşte bine pe ambele părţi.
Frigărui de pui Yakitori
Pofta buna!