Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant
PrinteazaO reteta de frigarui de purcel cu cartofi noi si ardei gras crocant din: cartofi, sare, file de porc, ardei gras, ciuperci, rozmarin, piper si ulei de masline.
- 12 cartofi mici rosii noi
- sare
- 500 g file de porc
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gas galben
- 200 g ciuperci Champignon
- 12 fire de rozmarin
- piper
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se spală carnea, se şterge şi se taie bucăţi. Se pregătesc ardeii graşi şi ciupercile. Se taie ardeii graşi în bucăţi potrivite. Se spală firele de rozmarin şi se scutură.
Se scurg cartofii şi se lasă să se răcorească puţin. Se lasă apoi să se răcească. Se înfig pe ţepuşele de rozmarin, alternând cu carnea, bucăţile de ardei gras şi ciupercile.
Se sărează; se piperează şi se ung cu ulei; se aşază pe un grătar sau într-o tigaie, bine încinse, şi se frig pe fiecare parte 2-3 min. Se servesc cu o cremă de brânză cu verdeaţă şi felii de lămâie.
Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant
Pofta buna!