Tempeh este un produs fermentat din soia, originar din Indonezia, care a câștigat popularitate globală datorită conținutului său ridicat de probiotice și proteine. Acest aliment tradițional nu doar că îmbunătățește sănătatea intestinală, dar servește și ca un excelent substitut de carne pentru vegetarieni și vegani. […]
Frigarui la rece
PrinteazaFrigarui la rece din: ulei de masline, usturoi, verdeturi, rosii, suc de lamaie, telemea, bacon, dovlecel, ardei gras, telina si salata verde.
Ingrediente:
marinata:
- 125 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 50 g verdeturi amestecate, dupa gust
- 6 rosii taiate fin
- 25 ml suc de lamaie
salata:
- 200 g telemea taiata cubulete
- 200 g bacon taiat cubulete
- 1 dovlecel mare, taiat cubulete si prajit
- 1 ardei gras galben + 1 ardei gras rosu, taiat cuburi
- 3 radacini de telina Apio, taiate bucati
- salata verde
Mod de preparare:
Frigarui la rece: Amesteci toate ingredientele pentru marinată, adaugi brânza şi cuburile de dovlecel şi de bacon şi dai deoparte să se marineze, cel puţin 1 oră.
După ce s-au marinat legumele, le înfigi alternativ pe beţele de bambus: cubuleţe de brânză, dovlecei marinaţi, cubuleţe de bacon şi restul legumelor.
Peste frigăruile astfel formate, torni marinata, mixată în prealabil şi o laşi la rece până o serveşti.
Poţi servi frigăruile cu garnitură de orez sau simple, după cum preferi, sunt delicioase oricum.
Poftă bună!
Tartine cu Humus si Legume Proaspete
Gustare Sanatoasa si Delicioasa – o gustare ideala pentru cei care doresc o masa rapida, sanatoasa si plina de nutrienti. Combinatia de humus cremos si legume crocante pe o felie de paine integrala este perfecta pentru orice moment al zilei, fie ca este vorba de micul dejun, pranz […]