Frigarui reci cu legume
PrinteazaFrigarui reci cu legume din: ulei, usturoi, verdeturi, rosii, ardei, telemea, bacon, dovlecei, apio.
Pentru marinadă:
- 125 ml ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 50 g verdeţuri amestecate, după gust
- 6 roşii tăiate fin
- 25 ml zeamă de lămâie
Pentru salată:
- 200 g telemea cubuleţe
- 200 g bacon cubuleţe
- 1 dovlecel mare cubuleţe şi prăjit
- 1 ardei gras galben + 1 ardei gras roşu, cuburi
- 3 tije de ţelină apio, bucăţi
- salată verde
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru marinată, adaugă brânza, cuburile de dovlecel si de bacon si lasă la marinat cel puţin 1 oră. După ce s-au marinat legumele, înfige-le alternativ pe beţele de bambus: cubu-lete de brânză, dovlecei marinaţi, cubuleţe de bacon şi restul legumelor.
Peste frigăruile astfel formate, toarnă marinata, mixată în prealabil şi las-o la rece până la servire.
Pofta buna!