Frigarui cu rulouri de bacon
PrinteazaO reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si piper.
- 200 g bacon feliat
- 3 cepe albe
- 8-10 rosii cherry
- 2 dovlecei (zucchini) foarte tineri
- 1 ardei gras
- 1 vanata mica, lunguiata
- busuioc uscat
- rozmarin uscat
- cimbru uscat
- sare
- piper
pentru garnitura:
- ketchup dulce sau picant
Mod de preparare:
Cureţi cepele şi le tai sferturi, cureţi ardeiul de seminţe, îl tai bucăţi şi îndepărtezi fâşii intermitente din coaja dovleceilor, apoi îi tai felii de circa 1 cm. Speli roşiile, le usuci cu prosoape absorbante, iar vânătă o tai felii groase de 1 cm şi apoi fiecare felie o tai în două.
Infigi pe ţepuşe metalice legumele, intercalate cu felii de bacon rulate cu câte o felie de dovlecel sau o jumătate de roşie în interior. Presari peste frigărui un mix de condimente (busuioc, rozmarin, cimbru, sare şi piper), după gust.
Aşezi frigăruile pe grătarul bine încins şi le ru¬meneşti câte 2-3 minute pe toate părţile. Le serveşti calde, alături cu hetchup dulce sau picant, după preferinţă.
Frigarui cu rulouri de bacon
Pofta buna!
SUnt bune frigaruile