Smoothie de Pepene Galben și Iaurt din: pepene galben, iaurt, lapte de migdale, miere, menta. Când temperaturile cresc, nimic nu se compară cu răcoarea unui smoothie proaspăt și hidratant. Acest smoothie de pepene galben și iaurt este combinația perfectă de dulceață naturală și cremozitate, transformându-se în băutura ideală pentru zilele fierbinți de vară. Nu doar […]
Frigarui de sepie
PrinteazaFrigarui de sepie din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g sepii medii
- 150 g pesmet
- 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frigarui de sepie: Spală şi curăţă bine sepiile, eliminând osul, ochiul, ciocul din mijlocul tentaculelor, sacul galben şi cel cu cerneală.
Taie sepia bucăţi medii cu un cuţit bine ascuţit.
Toacă mărunt ierburile aromatice şi amestecă-le cu pesmetul, jumătate din cantitatea de ulei, sare şi piper, după gust.
Frământă-le cu mâna. Infige sepiile în beţele pentru frigărui şi trece-le prin amestecul de ierburi şi pesmet.
Coace-le 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 190° C.
Serveşte frigăruile stropite cu zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline.
Pofta buna!
Compot de Afine cu Vin Roșu din: afine, vin, zahar, scortisoara, coaja de lamaie, anason. Descoperă cum să transformi afinele într-un desert sau garnitură sofisticată cu ajutorul vinului roșu. Acest compot de afine cu vin roșu combină dulceața naturală a afinelor cu astringența vinului, oferind o notă de complexitate care va îmbogăți orice masă. Perfect […]