Frigarui din carne de porc impanata din: carne macra, ceapa, ardei gras, slaninuta. Ingrediente: carne macră ceapă ardei gras slăninuţă Mod de preparare: Carnea se taie în pătrăţele egale, care se sărează, se presară cu piper şi condimente, se ung puţin cu ulei, se înfig pe frigărui de lemn şi se frig pe grătarul […]
Frigarui cu slaninuta
PrinteazaFrigarui cu slaninuta din: carne de porc, slaninuta afumata, mustar, pesmet, unt, piper, sare.
- 1/2 kg carne de porc (pulpă, muşchi)
- 250 g slăninută afumată
- 3 linguri muştar
- 4 linguri pesmet
- 3 linguri unt de casă
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie în feliuţe mici, relativ egale (orientativ: pătrate cu latura de 3 ccm, groase de circa 1 cm), apoi se sărează şi se presară piperul.
Slăninuta se taie în păitrate de aproximativ aceeaşi mărime cu cele de carne, însă mult mai subţiri.
Se folosesc frigărui de lungimi mai mici (optim: 20-30 cm).
Pe frigărui se înfig, alternativ, câte o bucată de carne şi o bucată de slăninuţă, fără a înghesui bucăţile.
Când frigăruile sunt gata, fiecare se unge cu muştar, apoi se tăvăleşte prin pesmet pisat.
Separat, untul se topeşte şi cu el se stropesc bine frigăruile acoperite de stratul de pesmet.
Se frig la grătar, la foc mai iute.
Se servesc cu garnitură din legume fiesrte sau cartofi prăjiţi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigarui de cartofi cu piept de porc
Frigarui de cartofi cu piept de porc din: cartofi noi, piept de porc, dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8 cartofi noi fierţi 150 g piept de porc 2-3 frunze dafin sare piper un pic de ulei Mod de preparare: Cartofii fierţi se taie felii care se pun într-un castron. Se picură puţin ulei, sare, […]
Pofta buna!