Frigărui de somon

Printeaza

O reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline.

Ingrediente:Frigărui de somon

  • 400 g file de somon fara piele
  • 8 creveti mari curatati (nedecorticati)
  • 8 cartofi mici fierti in coaja
  • sucul de la 2 lamai
  • sucul de la 1 limeta
  • sare
  • piper macinat
  • chilli
  • 4 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Peştele se taie în 8 cuburi mari. Se decorticttează creveţii. Se decojesc cartofii. Pe ţepuşe de lemn se înfig câte o bucată de peşte, un cartof şi un crevete. Se amestecă uleiul cu suc de lămâie şi limetă, sare, piper şi chilii.

Cu această marinată se ung frigăruile, folosind pensula. Se lasă să se marineze la frigider cca 6 ore. Se presară piper negru pisat pe cartofi, se aşază frigăruile pe grătarul încins şi se frig pe foc mijlociu cca 15 min., întorcându-se periodic.

Frigărui de somon

Frigărui de somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.