Frigarui cu sos tzatziki

Printeaza

O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi.

Ingrediente:Frigarui cu sos tzatziki

  • 750 g pulpa de miel (fara os)
  • 3 ardei grasi mici
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 10 linguri ulei de masline
  • 1 castravete
  • 600 g iaurt
  • 2 linguri otet
  • 3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o cuburi. Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l pătrate. Pe rând, înfigeţi bucăţile de carne şi ardei în beţigaşele pentru frigăruie.

Amestecaţi sarea, piperul, oregano şi 8 linguri ulei de măsline. Ungeţi frigăruile cu acest amestec, acoperiţi-le şi lăsaţi-le 2 ore la marinat.

Curatati castravetele, indepartati-i semintele, apoi dati-l pe razatoarea mai mare. Presarati-l cu sare si lasati-l 10 minute intr-o strecuratoare sa se scurga. Amestecati-l cu iaurtul, otetul, 2 linguri ulei, sarea si piper. Pisati usturoiul si incorporati-l in tzatziki.

Puneti frigaruile pe gratar si lasati-le 8-10 minute.

Frigarui cu sos tzatziki

Frigarui cu sos tzatziki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.