Frigarui cu sos tzatziki
PrinteazaO reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si usturoi.
Ingrediente:
- 750 g pulpa de miel (fara os)
- 3 ardei grasi mici
- sare
- piper
- 1 lingurita oregano uscat
- 10 linguri ulei de masline
- 1 castravete
- 600 g iaurt
- 2 linguri otet
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o cuburi. Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l pătrate. Pe rând, înfigeţi bucăţile de carne şi ardei în beţigaşele pentru frigăruie.
Amestecaţi sarea, piperul, oregano şi 8 linguri ulei de măsline. Ungeţi frigăruile cu acest amestec, acoperiţi-le şi lăsaţi-le 2 ore la marinat.
Curatati castravetele, indepartati-i semintele, apoi dati-l pe razatoarea mai mare. Presarati-l cu sare si lasati-l 10 minute intr-o strecuratoare sa se scurga. Amestecati-l cu iaurtul, otetul, 2 linguri ulei, sarea si piper. Pisati usturoiul si incorporati-l in tzatziki.
Puneti frigaruile pe gratar si lasati-le 8-10 minute.
Frigarui cu sos tzatziki
Pofta buna!