Un platou cu tăiţei şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de taitei cu: piept de pui, ou, pesmet, ulei de masline, ceapa verde, castravete, morcov, sos de prune, sos de chili.

Ingrediente:Un platou cu tăiţei şi legume

  • 2 piepti de pui curăţaţi de pieliţă, tăiaţi în fâşii de lungimea degetului
  • 1 ou, bătut
  • 50g de pesmet
  • 200g de tăiţei din făină de orez cu ou, de lungime medie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 cepe verzi, măiunţite
  • jumătate de castravete
  • 1 morcov mare
  • sos hoisin
  • sos de prune
  • chili sau sos pentru friptură la grătar ca acompaniament

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C.Se înmoaie fâşiile de pui în ou bătut, se scurg şi se dau prin pesmet. Se aşază pe o hârtie pentru copt şi se dau la cuptor 15-20 de minute sau până ce se pătrund şi devin crocante.

Intre timp, se prepară tăiţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se amestecă cu uleiul de măsline şi ceapa verde. Cu ajutorul unui curăţător pentru legume, se taie panglici de castravete şi morcov.

Se aranjază tăiţeii pe farfurii pentru servit, alături de morcov şi castravete. Se aşază lângă crochetele de pui şi se servesc alături de un recipient cu sosul ales.

Un platou cu tăiţei şi legume

Un platou cu tăiţei şi legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.