Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de frigarui taranesti cu carnati si ciuperci din: carnati proaspeti de porc, ciuperci, ardei gras, galben, ardei gras verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 350 g cârnaţi proaspeţi de porc, groşi
- 5 ciuperci mari champignon
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras verde
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi filamente, apoi taie-i fâşii late. Pune apă cu o jumătate de linguriţă de sare la fiert şi, când dă în clocot, opăreşte ardeii timp de 4 minute.
Taie cârnaţii bucăţi; spală şi curăţă ciupercile, apoi taie-le sferturi. Formează frigăruile, alternând ingredientele pe beţişoarele de lemn. Pune-le pe grătarul încins, aşezat la distanţă mai mare faţă de jar.
Frige-le bine pe toate părţile, sărează şi piperează, după gust, şi serveşte-le imediat, stropite cu ulei de măsline crud. Poţi servi frigăruile alături de salată verde sau de legume de sezon fripte pe grătar.
Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci
Poftă bună!
Bune frigaruile taranesti