Frigarui thailandeze
PrinteazaFrigarui thailandeze din: snitel de porc, condimente, curry, ulei de arahide, arahide, unt de arahide, zahar, lamaie, sare, patrunjel.
- 125 g şniţel de porc
- un praf mix de condimente pentru friptură
- 1/4 lingurriţă praf de curry
- o linguriţă ulei de arahide
- o linguriţă arahhide sărate
- o linguriţă unt de arahide
- o linguriţă zahăr
- suc de lămâie
- sare
- pătrunjel verde, după gust
Mod de preparare:
Carnea se taiie pe lung, în felii subţiri. Se înfig bucăţile strânse una într-allta în frigăruile de lemn. Marinată: se amestecă un vârf de cuţit mix de condimente cu praful de curry şi se freacă tortul cu ulei de arahide. Se ung frigăruile cu această pastă, se acoperă şi se lasă la rece circa 15 minute.
Separat, arahidele se prăjesc în tigaie de teflon, fără niciun fel de grăsime. Se adaugă untul de arahide şi 4 linguri de apă şi se amestecă. Pasta rezultată se fierbe şi se potriveşte după gust cu puţin praf curry, mixul de condimente, zahărul, sucul de lămâie şi sarea.
Se prăjesc frigăruile într-o tigaie, circa trei minute, pe fiecare parte. Preparatul se garniseşte cu sosul de arahide şi pătrunjel tocat. Frigăruile se pot servi cu diferite legume la grătar.
Pofta buna!