Frigarui thailandeze

Printeaza

Frigarui thailandeze din: snitel de porc, condimente, curry, ulei de arahide, arahide, unt de arahide, zahar, lamaie, sare, patrunjel.

Ingrediente:Frigarui thailandeze

  • 125 g şniţel de porc
  • un praf mix de condimente pentru friptură
  • 1/4 lingurriţă praf de curry
  • o linguriţă ulei de arahide
  • o linguriţă arahhide sărate
  • o linguriţă unt de ara­hide
  • o linguriţă zahăr
  • suc de lămâie
  • sare
  • pătrunjel verde, după gust

 

Mod de preparare:

Carnea se taiie pe lung, în felii subţiri. Se înfig bu­căţile strânse una într-allta în frigăruile de lemn. Marinată: se amestecă un vârf de cuţit mix de condimente cu praful de curry şi se freacă tortul cu ulei de arahide. Se ung frigă­ruile cu această pastă, se acoperă şi se lasă la rece circa 15 minute.

Separat, arahidele se prăjesc în tigaie de teflon, fără niciun fel de grăsime. Se adaugă untul de arahide şi 4 linguri de apă şi se amestecă. Pasta rezultată se fierbe şi se potriveşte după gust cu puţin praf curry, mixul de condi­mente, zahărul, sucul de lămâie şi sarea.

Se prăjesc frigă­ruile într-o tigaie, circa trei minute, pe fiecare parte. Prepa­ratul se garniseşte cu sosul de arahide şi pătrunjel tocat. Frigăruile se pot servi cu diferite legume la grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.