Frigarui de vinete cu morcovi si menta

Printeaza

Frigarui de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu, vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt.

Ingrediente:Frigarui_de_vinete_cu_morcovi_si_menta

  • 2 linguri de pasta harissa
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 vanata, taiata in cubulete cu latura de 4cm
  • 2 morcovi, taiati bastonase subtiri
  • 1 ceapa rosie mica, feliata
  • 1 mana de menta, tocata, plus frunze pentru servit
  • 2 lipii
  • 2 linguri cu varf de humus
  • iaurt grecesc, pentru servit

 

Mod de preparare:

Amestecă pasta harissa cu oţetul într-un bol şi lasă jumătate într-un castron separat.

Tăvăleşte cuburile de vânătă prin sosul rămas şi asezonează-le, apoi înfige-le pe frigărui de metal sau beţe de bambus înmuiate în apă.

Frige-le pe o tigaie grill, pana se rumenesc pe toate partile.

Intre timp, amestecă morcovii cu ceapa şi menta, apoi asezonează. Unge lipiile cu humus, aşază peste ele salata de morcovi şi frigăruile de vinete.

Presară frunzele de mentă şi stropeşte cu sosul păstrat.

Frigarui de vinete cu morcovi si menta

Frigarui_de_vinete_cu_morcovi_si_menta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    O sa incerc frigaruile de vinete 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.