Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de frigarui de vita cu lamaie si sos de rosii din: ceafa de manzar, rosii, usturoi, cimbru, lamaie, dovlecei, sare si piper.
- ceafă de mânzat 800 g
- rosii în conservă 200 g
- usturoi 5 g
- cimbru 2 g
- ardei gras 100 g
- lămâie 100 g
- dovlecei 100 g
- rosii cherry 120 g
- sare si piper după gust
Mod de preparare:
Ceafa de mânzat se taie în cuburi de aproximativ 3 cm si se marinează timp de o oră în sucul si coaja rasă de la o lămâie. Între timp se pregăteste un sos din rosii în conservă, ulei de măsline, usturoi, cimbru, sare si piper iar la final se blendează.
Ardeiul gras se curătă, se spală si se taie în cuburi, lămâia se taie în sferturi. Se realizează frigăruile intercalându-se bucăti de carne cu bucăti de ardei gras, rosii cherry, sferturi de lămâie si rondele de dovlecei.
Frigăruile se gătesc la grătar si se servesc cu sos de rosii separat.
Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii
Pofta buna!