Frigarui de vita cu sos de rosii

Printeaza

Frigarui de vita cu sos de rosii din: carne vita, bulion, ardei, ceapa, piper, dafin, ulei, usturoi, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne vită (de preferat muşchi sau antricoate)
  • 1 lingură bulion
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • 4 linguri ulei
  • 10-12 căţei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare Frigarui de vita cu sos de rosii:

Carnea se curăţă de pielite, se spală şi, dacă este cazul, se taie în 4-6 felii.

Acestea se pun la fiert şi dupa ce îşi lasă spuma se scot din apă, se spală, apoi se pun din nou la fiert în apă rece, cât să le acopere.

In oală se adaugă ceapa tăiată mărunt, piperul, foaia de dafin, sarea şi uleiul. Se lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic.

Când carnea este aproape fiarta, se scoate din oală, se trece într-o cratită de circa 3 l, în care se adaugă bulionul, ardeiul tăiat mărunt şi usturoiul pisat ca pentru mujdei.

Se completează cu apă (supă) sau vin. Se bagă apoi cratita la cuptor şi se continuă fierberea până ce carnea se rumeneşte.

Poate fi servită caldă sau rece, cu garnitură de cartofi.

Sosul se trece printr-o sită, se completează cu un pahar de vin, eventual şi cu alte mirodenii şi se mai dă o dată în clocot.

Se serveşte separat, eventual reîncălzit.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.