Frigarui in zigzag
PrinteazaFrigarui in zigzag din: piept de pui, branza halloumi, masline, busuioc, rosii cherry, ulei, sare, piper, otet, ou, mustar, patrunjel, marar, leurda, ceapa verde, coriandru, rozmarin.
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 300 g brânză halloumi
- 100 g măsline verzi, fără sâmburi
- 3 fire de busuioc proaspăt
- 200 g roşii cherry
- 50 ml ulei de măsline
- sare şi piper negru după gust
Pentru sos:
- 150 ml ulei de măsline
- 30 ml oţet balsamic alb
- 1 ou
- 1 linguriţă de muştar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de leurdă
- 3- 4 fire de ceapă verde
- 1/2 linguriţă de coriandru uscat
- sare şi piper negru după gust
- 14 fire groase de rozmarin, ce vor fi folosite pe post de frigărui
Mod de preparare Frigarui in zigzag:
Tăiaţi carnea în jumătate, pe lungime, folosind un cuţit ascuţit, apoi aşezaţi pe ea o folie alimentară.
Bateţi carnea cu un ciocan de lemn, uşor, ca să nu o rupeţi. Tăiaţi carnea julien – fâşiile să fie lungi, iar lăţimea de 5-6 cm.
Brânza trebuie tăiată în cuburi de dimensiunea măslinelor, iar roşiile cherry în jumătate, doar dacă sunt prea mari.
Nu uitaţi să clătiţi busuiocul!
Pentru fiecare frigăruie, înfigeţi băţul în capătul unei fâşii de pui, apoi adăugaţi un cub de halloumi învelit într-o frunză de busuioc, o măslină, o roşie cherry, iar apoi celălalt capăt al fâşiei de pui.
Repetaţi aceiaşi paşi pentru fiecare frigăruie, continuând zigzagul, până când aţi folosit toate ingredientele.
Ungeţi frigăruile cu ulei de măsline şi prăjiţi-le într-o tigaie cu grătar până când sunt pătrunse bine.
Fierbeţi oul aproximativ două minute, curăţaţi de coajă şi puneţi-l într-un bol, alături de pătrunjel, leurdă, mărar, ceapa verde, seminţele de coriandru, uleiul de măsline şi oţetul balsamic.
Amestecaţi până când compoziţia este omogenă, după care adăugaţi muştarul şi asezonaţi cu sare şi piper negru.
Amestecaţi din nou şi serviţi sosul ca şi garnitură pentru frigărui.
Pofta buna!