Frigaruie de creveti
PrinteazaFrigaruie de creveti din: creveti, otet de sherry, maioneza, miere, sare, piper, salata verde, nuca, ulei de nuci, sfecla rosie, mere, lamaie.
- 4 frigărui de creveţi congelaţi
- 3 linguri oţet de sherry
- 3 linguri maioneză
- 1 -2 linguri miere
- sare
- piper
- 100 g salată verde
- 50 g miez de nucă
- 4 linguri ulei de nuci
- 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte)
- 2 mere
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Dezgheţaţi creveţii. Amestecaţi oţetul, maioneza, mierea, sarea, piperul şi aşezaţi sosul rezultat la rece. Pregătiţi salata şi scurgeţi-o bine de apă. Tocaţi miezul de nucă şi prăjiţi-l într-o tigaie, fără adaos de grăsime.
Ungeţi patru farfurii cu ulei de nuci şi presăraţi-le cu sare şi piper. Tăiaţi sfecla roşie felii rotunde şi aşezaţi-le pe farfurie. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în jumătate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Tăiaţi-le, de asemenea, felii rotunde.
Stropiţi-le cu suc de lămâie. Spălaţi creveţii cu apă rece, apoi uscaţi-i pe un şervet. Prăjiţi-i în restul de ulei câte 2 minute pe fiecare parte până devin crocanţi, apoi condimentaţi-i.
Aşezaţi merele şi salata în mijlocul farfuriilor. Stropiţi-le cu sosul pregătit, aşezaţi frigăruile şi pesăraţi totul cu miez de nucă.
Pofta buna!