Frigaruie picanta de carnaciori

Printeaza

O reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar, cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 4 boabe de ienupar
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 2 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 varf de cutit de rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • 500 g carnaciori
  • cate un ardei gras rosu si galben
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana
  • 1 lingurita de hrean
  • 1 lingurita suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Măcinaţi boabele de ienupăr, piper, cuişoarele şi foaia de da­fin. Amestecaţi-le cu cimbrul, rozmarinul şi uleiul. Ungeţi cu uleiul aromat patru ţepuşe me­talice pentru frigărui. Tăiaţi cârnăciorii în jumătate. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi.

Infigeţi ingredientele pe rând în ţe­puşe. Presăraţi legumele cu sare şi piper, apoi ungeţi frigăruile cu uleiul aromat şi frigeţi-le pe gră­tar cca 12 minute. Ungeţi-le din când în când cu ulei ca să nu se ardă.

Bateţi smântână, apoi amestecaţi-o cu hreanul şi cu sucul de lămâie. Condimen­taţi-o cu sare şi serviţi-o alături de frigărui.

Frigaruie picanta de carnaciori

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.