Frigaruie picanta de carnaciori
PrinteazaO reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar, cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie.
- 4 boabe de ienupar
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 2 cuisoare
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 varf de cutit de rozmarin uscat
- 3 linguri ulei
- 500 g carnaciori
- cate un ardei gras rosu si galben
- 1 legatura ceapa verde
- sare
- piper
- 150 g smantana
- 1 lingurita de hrean
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Măcinaţi boabele de ienupăr, piper, cuişoarele şi foaia de dafin. Amestecaţi-le cu cimbrul, rozmarinul şi uleiul. Ungeţi cu uleiul aromat patru ţepuşe metalice pentru frigărui. Tăiaţi cârnăciorii în jumătate. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi.
Infigeţi ingredientele pe rând în ţepuşe. Presăraţi legumele cu sare şi piper, apoi ungeţi frigăruile cu uleiul aromat şi frigeţi-le pe grătar cca 12 minute. Ungeţi-le din când în când cu ulei ca să nu se ardă.
Bateţi smântână, apoi amestecaţi-o cu hreanul şi cu sucul de lămâie. Condimentaţi-o cu sare şi serviţi-o alături de frigărui.
Frigaruie picanta de carnaciori
Pofta buna!