Tocanita de berbecut din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]
Friptura de berbecut cu sos
PrinteazaFriptura de berbecut cu sos din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin rosu.
- 4 felii de pulpa de berbecut
- salata
pentru sos:
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit
- 1 ceapa tocata marunt
- 150 ml ketchup
- 3 linguri de sos Worcestershire
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
Mod de preparare:
Asezonează carnea pe ambele părţi şi unge-o cu puţin ulei.
Pentru sos, încinge uleiul rămas într-o tigaie, apoi adaugă ceapa şi soteaz-o 5 minute, până se înmoaie şi se caramelizează uşor.
Adaugă ingredientele rămase şi ţine totul pe foc încă 5 minute.
Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill.
Pune carnea pe grătar şi frige-o timp de 3-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie.
Serveşte friptura cu sosul barbeque şi salata preferată, dacă doreşti.
Friptura de berbecut cu sos
Pofta buna!
Kebab de berbecut cu cartofi din: cartofi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de berbecut, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, 1/2 […]
Bulgur cu carne de berbecut din: masline, feta, carne de berbecut, usturoi, vanata, bulgur, rosii, supa de vita, oregano si iaurt. Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul. Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă […]
Pofta buna!