Friptura bogata de pui
PrinteazaO reteta simple de friptura bogata de pui din: pui, ficat de pui, prosciutto crudo, slanina, rozmarin, fenicul, usturoi, untisor, ridichi, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 1 pui de circa 1 kg
- 1 ficat de pui
- 60 g prosciutto crudo (o singură felie)
- 40 g slănină
- 2 rămurele de rozmarin
- 15 g seminţe de fenicul
- 2 căţei de usturoi
- 50 g untişor
- 4 ridichi
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Pregătiţi o tocătură foarte fină dintr-un ficăţel de pui, seminţe de fenicul, un căţel de usturoi curăţat, slănină, şuncă (prosciutto crudo), o rămurică de rozmarin, un praf de sare şi un vârf de cuţit de piper negru măcinat.
Ungeţi tot puiul cu această compoziţie şi aşezaţi-l într-o tavă de cuptor. Stropiţi-l cu ulei extravirgin de măsline şi presăraţi deasupra rozmarinul rămas, adăugând în cele din urmă al doilea căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit uşor. Băgaţi puiul în cuptorul încins în prealabil la 170°C, timp de 40 de minute, întorcându-l de câteva ori.
Intre timp, curăţaţi şi spălaţi bine frunzele de untişor şi ridichiile. Serviţi puiul porţionat pe farfurii, după ce l-aţi tăiat bucăţi şi l-aţi stropit cu sosul rezultat la pregătire; puneţi lângă carne o garnitură de untişor şi de ridichi tăiate rondele.
Friptura bogata de pui
Poftă bună!