Mancare cu carne de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, ansoa, unt, ulei de masline, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare, scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g ficat de porc 3 fileuri de anşoa conservate în saramură 50 g […]
Friptura de caprioara cu fructe
PrinteazaFriptura de caprioara cu fructe din: radacinoase, morcov, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, piper, mustar, cimbru, ienibahar, vin, carne de caprioara, mar, para, gutuie, cuisoare, faina, sare.
Ingrediente:
Pentru bait:
- rădăcinoase rase
- morcov
- ţelină
- 500 g pătrunjel
- ceapă mărunţită
- usturoi
- foi dafin
- piper boabe
- boabe muştar şi ienibahar
- cimbru
- 1 litru apă
- 1 litru vin
Pentru friptură:
- 1 kg carne de căprioară
- 1 măr
- 1 gutuie
- 1 pară
- sare
- piper proaspăt măcinat
- boabe ienibahar
- 3 cuişoare zdrobite cu ciocanul
- foi de dafin
- făină
- 1 pahar vin roşu
- 1 ceapă tăiată mic
- doi căţei de usturoi mărunţiţi
Mod de preparare:
Fierbi legumele, le laşi să se răcească acoperit, apoi adaugi vinul. Pui carnea de vânat în baiţ şi o laşi 24 de ore.
Slănina afumată şi proaspătă o tai cubuleţe. Carnea o scoţi din baiţ, o scurgi şi o ştergi. Porţionezi carnea în 5-6 bucăţi.
Apoi, pe fiecare bucată presari sare şi piper şi le dai pe toate prin făină.
Slănina o topeşti pe foc mic, eventual adaugi o lingură de ulei.
Bucăţile de carne le rumeneşti la foc iute, adaugi paharul de vin roşu şi cubuleţele de fructe, amestecate cu ienibahar şi cuişoare.
Aşezi carnea în tavă, în cuptorul încălzit la 180 de grade.
Ceapa, usturoiul şi foaia de dafin le încălzeşti într-o lingură de ulei, adaugi o cană de apă fierbinte şi torni peste carne.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi laşi la cuptor.
La fiecare 30 de minute, întorci carnea. Laşi la cuptor 2-3 ore, verificând când este gata.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare cu carne de caprioara
Pofta buna!