Friptura cu cimbru salbatic
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu cimbru salbatic din: pulpa din spate de miel, ulei de masline, piper boabe, praf de ardei iute, sare, cimbru, vin alb si usturoi.
- un jigou (pulpa din spate de la miel)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de piper boabe, proaspăt măcinat
- 1 linguriţă de praf de ardei iute uscat
- 1 linguriţă de sare
- 7-8 crenguţe de cimbru
- 2 căni de vin alb
- 1 căpăţână de usturoi, căţeii desfăcuţi, dar lăsaţi în coajă
Mod de preparare:
Se dă pulpa de miel cu ulei, piperul măcinat, ardeiul iute şi sarea, se aşază crenguţele de cimbru răsfirate în tavă, se aşază carnea peste ele în tavă, se adaugă 2 căţei de usturoi feliaţi subţire, se toarnă apoi cana de vin şi se lasă să stea la rece peste noapte.
Se acoperă cu folie de aluminiu astfel încât să creaţi o formă asemănătoare unui cort deasupra tăvii (la temperatură mică şi constantă sub cort se va forma foarte mult abur fierbinte care va coace carnea) şi se dă la cuptor, gaz 3 pentru 4 ore.
La jumătatea timpului de coacere scoateţi tava din cuptor, adăugaţi încă o cană de vin alb şi restul căţeilor de usturoi, de data aceasta în coajă. Carnea este gata doar atunci când se desprinde foarte uşor de pe os.
Friptura cu cimbru salbatic
Pofta buna!