Friptura ciobaneasca de miel
PrinteazaFriptura ciobaneasca de miel din: pulpe de miel, usturoi, slanina, ulei, piper, dafin, sare.
- 1- 2 pulpe de miel
- 3-4 căpătâni de usturoi
- 50-100 g slăninută
- 4-5 linguri ulei
- piper boabe
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Pulpa întreagă se spală şi se împănează cu usturoiul şi slăninufă tăiată în feliuţe fine. Se pune apoi pulpa (pulpele) într-o tavă mai mare, în care se mai adaugă uleiul, piperul (zdrobit mai mare), foile de dafin, usturoiul rămas şi sarea. Se adaugă cam 1 cană de supă sau apă şi se*dă la cuptor.
Pentru primele 10-15 minute este bine ca focul să fie mai mare, apoi se reduce până ce se face friptura. In timpul pregătirii, aceasta se întoarce de mai multe ori şi se unge cu sosul din tavă.
Dintre variantele de pregătire menţionăm: în locul apei se foloseşte vin alb (sau roşu); ca mirodenie se foloseşte numai cimbrul; în locul slăninii, pentru împănat se folosesc bucăţele de pastramă de porc sau de şuncă mai grase şi date prin boia.
Tradiţional, friptura se serveşte caldă, cu cartofi prăjiţi şi salată verde sau salată de crudităţi de sezon.
Pofta buna!