Friptură crocantă în crustă pane
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura crocanta in crusta pane din: friptura de vitel, sare, piper, oua, ulei, pesmet si faina.
- 1 kg friptura de vitel
- sare
- piper
- 5 oua
- circa 100 ml ulei
- 300 g pesmet
- 150 g faina
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 140°C. Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se bat ouăle într-o farfurie adâncă. Se toarnă ulei într-o cratiţă mare, astfel ca fundul cratiţei să fie acoperit cu un strat de cca 5 cm de ulei.
Pesmetul şi făina se aşază pe câte o farfurie mare. Se tăvăleşte carnea prin făină şi se trece prin compoziţia de ou; se tăvăleşte apoi prin pesmet şi se presează bine învelişul format. Se mai trece încă o dată bucata de carne prin compoziţia de ou şi pesmet şi se mai presează încă o dată. Se aşază apoi cu grijă în cratiţa cu ulei încins şi se lasă să se rumenească.
Se scoate şi se aşază în cuptor pe grătar (pe nivelul de jos al cuptorului se montează în prealabil tava în care se va scurge grăsimea). Se înfige termometrul pentru fripturi în mijlocul bucăţii de carne şi se coace la cuptor cca VA oră, până ce temperatura din mijlocul fripturii ajunge la 70°C.
Friptură crocantă în crustă pane
Pofta buna!