Friptura crocanta de porc in sos

Printeaza

Friptura crocanta de porc in sos din: carne de porc, untura, ceapa, bureti, ulei, sos de soia, vin, otet, faina, ghimbir, usturoi.

Ingrediente:Friptura crocanta de porc in sos

  • 500 g carne de porc
  • 125 g untură de porc
  • 1/2 ceapă mijlocie
  • 1 linguriţă bureţi uscaţi
  • 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide
  • 1 1/2 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă cu vin
  • 1 linguriţă oţet
  • 2 1/2 linguri făină
  • 1 linguriţă (rădăcină) de ghimbir tocat
  • 1 linguriţă usturoi tocat
  • 6 bureţi
  • bicarbonat

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de porc în bucăţi de cinci milimetri grosime şi trei centimetri atât pe lăţime cât şi pe lungime. Se amestecă bine un sfert linguriţă cu sare, o jufnătate de lingură cu vin şi puţin bicarbonat.

Două linguri de făină se dizolvă în puţină apă. Ceapa se curăţă şi se taie felii. Bureţii, înmuiaţi în apă în prealabil, se lasă să se scurgă bine.

Se face un sos de soia cu un sfert linguriţă cu sare, puţin bicarbonat, o jumătate lingură cu vin, oţet, o jumătate de lingură cu făină şi opt linguriţe cu apă, amestecându-se uşor, pentru omogenizare.

Se pune uleiul de arahide la încins într-o tigaie şi se pun la prăjit bucăţile de carne, trecute în prealabil prin amestecul de făină şi restul ingredientelor.

Se rumenesc bine pe ambele părţi şi se scot din tigaie. Separat se pun la încălzit două linguri de ulei şi se călesc împreună ceapa, ghimbirul, bureţii şi usturoiul.

După circa o jumătate de minut se toarnă şi acest nou sos în cel preparat anterior, pe foc, amestecându-se bine.

Când totul s-a îngroşat se pune carnea la prăjit din nou în tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.