Friptura crocanta de porc cu bureti
PrinteazaFriptura crocanta de porc cu bureti din: carne de porc, untură de porc, ceapă, bureţi uscaţi, ulei de arahide, sos de soia, vin, oţet, făină, ghimbir, usturoi, bureţi, bicarbonat.
- 500 g carne de porc
- 125 g untură de porc
- 1/2 ceapă mijlocie
- 1 linguriţă bureţi uscaţi
- 2 1/2 ceşti cu ulei de arahide
- 1 1/2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă cu vin
- 1 linguriţă oţet
- 2 1/2 linguri făină
- 1 linguriţă (rădăcină) de ghimbir tocat
- 1 linguriţă usturoi tocat
- 6 bureţi
- bicarbonat
Mod de preparare:
Se taie carnea de porc în bucăţi de cinci milimetri grosime şi trei centimetri atât pe lăţime cât şi pe lungime.
Se amestecă bine un sfert linguriţă cu sare, o jumătate de lingură cu vin şi puţin bicarbonat. Două linguri de făină se dizolvă în puţină apă.
Ceapa se curăţă şi se taie felii. Bureţii, înmuiaţi în apă în prealabil, se lasă să se scurgă bine.
Se face un sos de: soia cu un sfert linguriţă du sare, puţin bicarbonat, o jumătate lingură cu vin, oţet, o jumătate de lingură cu făină şi opt linguriţe cu apă, amestecându-se uşor, pentru omogenizare.
Se pune uleiul de arahide la încins într-o tigaie şi se pun la prăjit bucăţile de carne, trecute în prealabil prin amestecul de făină şi restul ingredientelor. Se rumenesc bine pe ambele părti şi se scot din tigaie.
Separat se pun la încălzit două linguri de ulei şi se călesc împreună ceapa, ghimbirul, bureţii şi usturoiul.
După circa o jumătate de minut se goarnă şi acest nou sos în cel preparat anterior, pe foc, amestecându-se bine.
Când totul s-a îngroşat se pune carnea la prăjit din nou în tigaie.
Pofta buna!
Foarte buna friptura de porc