Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor

Printeaza

Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor din: pulpa de porc, mustar de dijon, pesmet, ulei de masline, rozmarin, oregano, cartofi, ceapa rosie, usturoi si rozmarin.

Ingrediente:Friptura_cu_crusta_de_mirodenii_la_cuptor

  • 1 kg pulpa de porc, fara grasime, portionata in 4 bucati a cate 250 g
  • 4 lingurite mustar de Dijon
  • 50 g pesmet
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 ramurele de rozmarin, tocate
  • Coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 750 g cartofi, taiati in jumatati sau cuburi mari
  • 400 g cepe rosii, mici, curatate de coaja, taiate jumatati
  • 8 catei de usturoi, cu tot cu coaja
  • 3 ramurele de rozmarin

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/220 ° C. Ruleaza bucatile de pulpa de porc si fixeaza-le cu scobitori.

Prajeste carnea in tigaie, rumenind-o pe toate partile, apoi scoate-o si pune-o intr-o tava de copt.

Unge carnea cu mustar. Amesteca pesmetul cu o lingura de ulei, rozmarin, coaja de lamaie si oregano, sare si piper.

Preseaza amestecul de pesmet peste carne si lasa deoparte.

Pune cartofii, ceapa, usturoiul si rozmarinul intr-o tava de copt incapatoare.

Stropeste cu uleiul ramas asezoneaza, amesteca bine, apoi adauga bucatile de carne de porc.

Da la cuptor si coace cca 25 min, ca sa fie bine facuta. Scoate tava, acopera carnea cu folie de aluminiu si lasa 10 min.

Serveste cu legumele rumenite si cu un vin rosu sec.

Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor

Friptura_cu_crusta_de_mirodenii_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.