Friptura cu crusta de mustar si cimbru
PrinteazaFriptura cu crusta de mustar si cimbru din: fleica de vaca, mustar cu boabe, zahar brun, whisky si cimbru.
- 1,5 kg fleica de vaca, curatata putin de grasime
- 4 linguri mustar cu boabe
- 1⁄2 lingura zahar brun
- 2 linguri whisky
- 4 ramurele de cimbru
Mod de preparare:
Preincalzeste cutorul la semnul 6/200°C. Pune carnea de vita intr-o tava de copt. Intr-un castron, amesteca mustarul si zaharul, adauga sare si piper proaspat macinat.
Intinde aceasta glazura deasupra carnii, acoperind bine peste tot.
Toarna whisky-ul in tava de copt. da la cuptor timp 20 min, apoi redu temperatura la semnul 5/170°C si coace timp de 1 ora, daca vrei sa fie carnea mai in sange, sau 1 ora 15 min, daca vrei sa fie bine facuta.
Presara friptura cu cimbru cu 15 min inainte de timpul final de coacere. Lasa carnea sa se aseze cel putin15 min inainte de a o taia.
Friptura cu crusta de mustar si cimbru
Pofta buna!