Friptura cu cartofi, piersici si migdale
PrinteazaFriptura cu cartofi, piersici si migdale
Ingrediente :
- 600 g file de porc
- sare
- piper
- 20 g unt moale •
- 1/2 linguriţă cimbru tocat
- 5 piersici
- 1 lingură migdale tăiate
- 1 kg cartofi
- 3 crenguţe cimbru
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 170°C. Crestaţi longitudinal un buzunăraş în carne. Săraţi carnea şi piperaţi-o. Amestecaţi untul cu cimbrul şi ungeţi partea interioară a buzunăraşului.
Curăţaţi piersicile de coajă, tăiaţi-le în două, îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi cubuleţe 3 dintre jumătăţi.
Prăjiţi migdalele tăiate fără adaos de ulei, amestecaţi-le apoi cu piersicile cubuleţe şi umpleţi cu ele buzunăraşele de carne.
Fixaţi deschizătura buzunăraşelor cu scobitori. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i pe lung în două. Ungeţi cu ulei o tavă şi aşezaţi buzunăraşele în mijloc.
Aşezaţi cartofii de jur împrejur. Săraţi-i, piperaţi-i şi aşezaţi şi o crenguţă de cimbru. Lăsaţi-i la cuptor circa 30 de minute.
Intoarceţi cartofii o dată, aşezaţi şi restul piersicilor tăiate în felioare şi lăsaţi totul la cuptor încă 15 minute.
Scoateţi buzunăraşele din cuptor şi lăsaţi-le să se liniştească cea. 10 minute în folie de aluminiu. înainte de servire, tăiaţi friptura în felii rotunde şi serviţi-o alături de cartofi şi piersici.
Friptura cu cartofi, piersici si migdale
Pofta buna!