Friptură cu ceapă
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina, unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt.
- 4 felii dezosate de carne de vită
- sare
- piper
- făină
- două linguri de unt topit
- 250 g ceapă
- ulei
- supă de vită pentru marinat
- 2-3 fulgi de unt rece
Mod de preparare:
Se bat uşor feliile de carne şi se presară sare şi piper. Se dau prin făină doar pe o singură parte. Se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de carne, mai întâi pe partea cu făină, apoi şi pe cealaltă. Cepele feliate se prăjesc în ulei. Se aranjează feliile de carne pe un platou şi se acoperă cu ceapă. Se deglasează uleiul din tigaie şi se lasă să fiarbă puţin.
Se adaugă untul rece şi se pune peste friptură. Se serveşte cu cartofi copţi, castraveţi muraţi şi muştar iute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura cu carne de vita