Friptura cu legume aromate
PrinteazaFriptura cu legume aromate din: pui, lamai, ulei, salvie, usturoi, castane, cimbru, ciuperci, afine, praz, ardei, ceapa, dovleac.
- 2 lămâi
- 25 ml ulei
- 1 buchet de salvie
- 2 căţei de usturoi
- 1,5 kg pui pentru gril
- 1 lingură cu condimente
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 100 g castane coapte şi curăţate
- 250 g carne tocată de porc, fără grăsime
- 1 lingură cu cimbru proaspăt
- 50 g ciuperci champignon, feliate
- 15 g afine uscate
- 2 tulpini de praz, feliate
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă roşie, feliată
- 2 linguriţe cu ulei de măsline
- 1 dovleac
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C.
Rade fin coaja de la 1 lămâie şi taie miezul în felii. într-un castron, pune un strop de ulei, coaja de lămâie şi câteva frunze de salvie. Introdu câteva felii de lămâie, frunze de salvie şi usturoiul în cavitatea puiului.
Introdu degetele între piele şi piept şi bagă coaja de lămâie şi salvia. Sigilează puiul cu scobitori. Pune puiul într-o tavă cu 150 ml apă. Stoarce lămâia rămasă deasupra şi asezonează. Acoperă cu folie şi coace timp de 45 de minute.
Pune usturoiul, castanele, carnea tocată şi cimbrul într-un blender şi mixează. Adaugă ciupercile şi afinele şi mixează-le. Formează 10 bile din această compoziţie.
Scoate puiul din cuptor, îndepărtează folia şi stropeşte-l cu grăsimea din tavă.
Pune prazul, ardeiul şi ceapa în tavă. Stropeşte-le cu 1 lingură cu ulei. Pune şi feliile de dovleac, asezonează-le şi stropeşte-le cu ulei. Coace timp de 30 de minute.
Intoarce legumele, pune bilele de carne în tavă şi presară câteva frunze de salvie. Coace încă 15 minute, până când legumele şi carnea s-au copt suficient şi s-au rumenit.
Pofta buna!