Friptura cu sos alb
PrinteazaFriptura cu sos alb din: muschi de porc, unt, usturoi, cartofi, sos, cimbru, sare, piper.
- 600 g muşchi file de porc
- 100 g unt
- 4 căţei usturoi
- un kilogram cartofi
- 300 ml sos alb
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Untul foarte moale şi usturoiul pisat se amestecă, se adaugă sare şi piper şi cu această compoziţie se unge carnea pe toate părţile.
Se aşază carnea într-o tavă de cuptor, se pune cimbrul deasupra şi se lasă la cuptor 30 de minute. Cartofii se fierb 10 minute, se scurg si se adaugă lângă carne. Se continuă coacerea încă 30 de minute.
Intre timp, se face sosul alb după propria reţetă şi se serveşte cu friptura şi cartofii.
Friptura cu sos alb
Pofta buna!