Friptura cu sos de ghimbir
PrinteazaFriptura cu sos de ghimbir din: cartofi, sare, ulei, ceafa de porc, ghimbir, vin, sos de soia.
- 600 g cartofi
- sare
- 4 linguri ulei
- 750 g ceafă de porc
- 4 cm ghimbir proaspăt
- 75 ml vin alb sec
- 75 ml sos soia
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung, felioare.
Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi cartofii prin acest amestec, aşezaţi-i pe o tavă şi coaceţi-i 40 de minute.
Spălaţi carnea, uscaţi-o peun şervet de bucătărie şi tăiaţi-o felii rotunde. Curăţaţi ghimbirul şi daţi-l pe râzătoare.
Amestecaţi-l cu vin şi sos de soia. Prăjiţi carnea în ulei câte 4 minute pe fiecare parte.
Turnaţi sosul de ghimbir şi soia.
Poftă bună!