Friptură cu sos de roşii
PrinteazaFriptură cu sos de roşii
- 500 g carne macra de vită
- o ceapă
- două linguri de ulei de măsline
- două linguri de bulion
- o linguriţă de unt
- 250 g paste
- supă
- sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjeşte ceapa împreună cu carnea de vită. Se stinge cu apă caldă, se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit încă 30 de minute.
Se scoate friptura, se unge cu unt şi se pune într-o tavă, în cuptor, ca să se rumenească. Sosul de roşii se obţine amestecând bulionul cu puţină supă.
Pastele se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-au adăugat sare şi câţiva stropi de ulei. Când s-au înmuiat suficient se strecoară. Friptura se serveşte cu sos de roşii şi paste.
Pofta buna!