Friptura cu sos picant
PrinteazaFriptura cu sos picant din: piepti de pui sau 1 piept de curcan, oua, mustar, ulei, castraveciori murati.
- 2 piepti de pui sau 1 piept de curcan
- 10 ouâ
- muştar
- 150 g ulei
- castraveciori muraţi
Mod de preparare:
Fierbe piepţii de pui sau cărniţa de curcan, apoi aşază carnea pe o farfurie şi tai-o felii. Intre timp, pregăteşte un sos de muştar cu ou şi condimente.
Fierbe şase ouă tari, taie-le în jumătate pe fiecare, şi freacă gălbenuşurile într-un castronel, cu o linguriţă de muştar şi alte trei gălbenuşuri crude, plus un vîrf de sare la final. Apoi, adaugă puţin cîte puţin şi uleiul.
Cînd sosul e gata, mai pune în el doi sau trei castraveciori acri, precum şi un albuş tăiat mărunt. Se potriveşte de sărat şi de acru şi se toarnă peste feliile de carne.
Ca garnitură, asortează cu un amestec de legume fierte.
Friptura cu sos picant
Pofta buna!