Friptura cu usturoi la cuptor
PrinteazaFriptura cu usturoi la cuptor din: carne, usturoi, unt, vin alb, rozmarin, oregano, patrunjel, ardei, sare, piper, ou, mustar.
- 2 bucati carne
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri unt
- 200 g vin alb
- rozmarin
- cimbru
- oregano
- patrunjel
- 1 ardei
- sare
- piper
- 1 ou fiert
- 1 lingurita mustar
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Baţi uşor carnea, după ce o acoperi cu o folie alimentară. Asezonezi cu sare şi piper şi o aşezi într-un vas termorezistent. Pui untul, vinul, căţeii de usturoi întregi, uşor zdrobiţi şi toate mirode-niile. Speli, cureţi şi tai mărunt ardeiul şi îl pui în vas.
Acoperi vasul cu o folie de aluminiu şi laşi la cuptor 45 de minute. Apoi, scoţi tava, iei folia, dai focul mai mare şi bagi iar la cuptor, câte 10 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte. Serveşti cu sosul din vas şi, eventual, cu o garnitură din cartofi.
Opţional, poţi orna cu o felie de ou peste care torni puţin muştar amestecat cu sos din vas.
Friptura cu usturoi la cuptor
Pofta buna!