Friptura de curcan cu ceapa si ardei rosu
PrinteazaFriptura de curcan cu ceapa si ardei rosu din: iaurt de băut, telemea de oaie, coajă de lămâie, suc de lămâie, oregano uscat, sare, piper, ardei gras, ceapa.
Ingrediente:
- un piept întreg de curcan
- 1/2 pahar iaurt de băut
- 100 g telemea de oaie
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 2 linguriţe oregano uscat
- sare
- piper
Ingrediente pentru garnitură:
- o ceapă
- un ardei gras roşu
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas iaurtul cu mânza fărâmiţată, coaja de lămâie si sucul, oregano, sare si piper.
Se taie carnea cuburi de un centimetru care se pun în acest sos si se amestecă pentru ca toată carnea să treacă prin sos.
Se acoperă cu folie si se dă la rece pentru 3 ore.
Se pun alternativ pe betisoare de lemn înmuiate în apă bucăţi de carne, ardei si ceapă.
Se pun pe grătarul încins până când din carne iese zeamă albă, la verificare.
Friptura de curcan cu ceapa si ardei rosu
Pofta buna!
Astea sunt frigarui mai mult