Friptura de curcan cu mere in vas de lut
PrinteazaFriptura de curcan cu mere in vas de lut din: curcan, ulei, rom, morcovi carota, telina, ceapa rosie, mere ionatane, sare, piper.
- 1 curcan mijlociu
- 100 ml ulei
- 50 ml rom
- 2 morcovi carotă
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă roşie
- 3 mere ionatane
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Scufunzi vasul de lut în apă pentru 30 de minute. Speli bine curcanul, îl ungi cu ulei şi îl umpli cu sferturi de măr. Ceapa, morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le tai felii subţiri şi le aşezi pe fundul vasului de lut.
Pui curcanul umplut cu mere, pe patul de legume.Presari deasupra sare, piper măcinat şi torni puţin ulei. Adaugi 1 pahar cu apă, pui capacul şi dai vasul la cuptor. Laşi curcanul la cuptor timp de 3 ore.
Il stropeşti din când în când cu apă, pentru a se rumeni frumos. După ce curcanul s-a rumenit, îl stropeşti cu rom, scoţi merele şi îl laşi puţin să se răcească.
Porţionezi curcanul îl aranjezi pe platou însoţit de diferite salate sau murături.
Pofta buna!