Friptura de curcan cu sos de ciuperci
PrinteazaFriptura de curcan cu sos de ciuperci: carne de curcan, faina, unt, ciuperci, ceapa, zeama de lamaie, vin alb, smantana, cascaval, nucsoara, sare, piper negru macinat, patrunjel frunze.
Ingrediente:
- 2 felii de curcan (circa 200 g fiecare)
- 6 linguri făină
- 40 g unt
- 125 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă
- zeama de la 1/2 lămâie
- 75 ml vin alb
- 100 g smântână
- 4 linguri caşcaval ras
- 1 vârf cuţit nucşoară
- sare
- piper negru măcinat
- 1 linguriţă pătrunjel frunze
Mod de preparare:
Sărezi feliile de curcan, le condimentezi cu piper negru măcinat, le dai prin făină şi le prăjeşti în unt pe ambele părţi. Scoţi feliile de carne din tigaie şi le păstrezi la cald.
Toci fin ceapa şi o căleşti în untul rămas de la friptură. Cureţi ciupercile, le tai felii şi le căleşti alături de ceapă.
Adaugi zeama de lămâie, vinul alb, smântână şi laşi să fiarbă.
Adaugi caşcavalul ras şi laşi amestecul pe foc, până când obti un sos.
Condimentezi cu nucsoara, adaugi feliile de carne de curcan şi ornezi cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Friptura de curcan cu sos de ciuperci
Pofta buna!