Friptură de curcan cu struguri
PrinteazaO reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru, muguri de pin si struguri.
- 2 kg pulpe de curcan
- 200 ml vin
- 100 ml vin rose
- o capatana de usturoi
- 200 g unt
- sare grunjoasa
- piper negru macinat si boabe
- cimbru uscat si macinat
- 100 g muguri de pin
- 1-2 ciorchini struguri
Mod de preparare:
Se spală pulpele de curcan cu apă rece, se porţionează şi se împănează cu usturoi şi cubuleţe de unt, după ce s-au crestat cu vârful cuţitului.
Se aranjează în tavă şi se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat, cimbru şi se stropesc cu vin. Se acoperă şi se lasă la rece câteva ore.
Se curăţă între timp strugurii, se spală bine şi se călesc 1-2 minute în unt, împreună cu mugurii de pin.
După ce au stat la rece pulpele de curcan, se scot din frigider şi se bagă în cuptor, la 150°C. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă şi, spre sfârşit, după ce s-au rumenit, se adaugă strugurii.şi mugurii de pin căliţi.
Se mai lasă câteva minute în cuptor, apoi se scot şi se servesc.
Friptură de curcan cu struguri
Pofta buna!
O friptura delicioasa