Friptură de curcan cu umplutură de verdeaţă

Printeaza

Friptura de curcan cu umplutura de verdeata din: verdeata, usturoi, paine toast, samburi de pin, branza ricotta, sare, piper, piept de curcan, ulei, boia dulce de ardei, ceapa, ardei gras, castravete si rosii.

Ingrediente:

  • 1 legătură de verdeaţă amestecată
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 felii de pâine toast
  • 2 linguri de sâmburi de pin
  • 250 g de brânză ricotta
  • sare
  • piper
  • 1,2 kg de piept de curcan
  • 4 lin­guri de ulei
  • 1 lingură de boia dulce de ardei
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras ro­şu
  • 1/3 de castravete
  • 400 g de roşii bucăţi (cutie)

 

Mod de preparare:

1 Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi jumătate din verdeaţă, usturoiul, apoi fărâ­miţaţi pâinea toast. Mixaţi totul foarte fin. Amestecaţi cu sâmburii de pin, ricotta, sarea şi piperul. Desfaceţi pieptul de curcan, întindeţi amestecul de mai sus pe toată suprafaţa cărnii, rulaţi-o, apoi fixaţi-o bine.

Amestecaţi 2 linguri de ulei, boiaua, sarea şi piperul şi ungeţi rulada cu acest amestec. Lăsaţi-o cca. 1 oră la cuptor, eventual adăugaţi din când în când apă. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Căliţi-o în ulei împre­ună cu restul de verdeaţă, apoi luaţi-o de pe foc.

Adăugaţi roşiile, condimentaţi şi mixaţi uşor. Tăiaţi ardeiul şi castravetele cubuleţe şi puneţi-le în sos. Serviţi sosul împreună cu friptura şi ornaţi-o cu sâmburi de pin, verdeaţă sau frunze de salată. Pentru garnitură pregătiţi paste late.

Friptură de curcan cu umplutură de verdeaţă

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • umplutura de pasti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.