Friptură de curcan – usor de preparat
PrinteazaFriptură de curcan din pulpe si piept, apa, vin ulei, sare, piper.
- pulpele şi pieptul curcanului
- 2 căni de apă
- 1 cană de vin
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o aşezi într-o tavă termorezistentă, o presari cu sare şi piper şi o laşi deoparte aproximativ 30 de minute.
Torni apoi în tavă puţin ulei, vin şi apă, potriveşti de sare şi piper şi dai totul la cuptor, la foc potrivit, dar acoperi tava.
Laşi să se pătrundă carnea înăbuşit vreo 2 ore, apoi iei capacul şi o mai laşi să se rumenească încă o oră, dar o stropeşti din când în când cu sos.
Tai pieptul şi pulpele felii, le aşezi pe un platou, pe frunze de salată, iar lângă ele pui câteva felii de sfeclă.
Friptură de curcan
Pofta buna!