Friptura de batal
PrinteazaFriptura de batal din: pulpa de batal, unt, lamaie, boia, sare, piper, vin.
- 1 pulpă de batal sau 2 kg de coaste
- 2 linguri cu unt
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă cu boia dulce
- sare
- piper
- vin alb
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu prosop curat, umeziţi-o cu un amestesc din zeamă de lămâie, sare, boia dulce şi piper măcinat.
Aşezaţi-o în tavă cu 1 cană cu apă, 2 linguri de unt, sare şi piper boabe, puneţi tava în cuptorul încălzit şi lăsaţi friptura la foc iute 1 oră. Când s-a rumenit puţin, întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, continuaţi coacerea.
Serviţi friptura poarţionată şi stropită cu sosul în care s-a făcut, cu pâine de casă şi vin roşu nou.
Pofta buna!