Friptura de batal

Printeaza

Friptura de batal din: pulpa de batal, unt, lamaie, boia, sare, piper, vin.

Ingrediente:Friptura de batal

  • 1 pulpă de batal sau 2 kg de coaste
  • 2 linguri cu unt
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă cu boia dulce
  • sare
  • piper
  • vin alb

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu prosop curat, umeziţi-o cu un amestesc din zeamă de lămâie, sare, boia dulce şi piper măcinat.

Aşezaţi-o în tavă cu 1 cană cu apă, 2 linguri de unt, sare şi piper boabe, puneţi tava în cuptorul încălzit şi lăsaţi friptura la foc iute 1 oră. Când s-a rumenit puţin, întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, continuaţi coacerea.

Serviţi friptura poarţionată şi stropită cu sosul în care s-a făcut, cu pâine de casă şi vin roşu nou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.