Friptura de berbecut cu sos barbeque
PrinteazaFriptura de berbecut cu sos barbeque din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin rosu.
- 4 felii de pulpa de berbecut
- salata
Pentru sos:
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit
- 1 ceapa tocata marunt
- 150 ml ketchup
- 3 linguri de sos Worcestershire
- 2 linguri de zahar brun
- 2 linguri otet de vin rosu
Mod de preparare:
Asezonează carnea pe ambele părţi şi unge-o cu puţin ulei.
Pentru sos, încinge uleiul rămas într-o tigaie, apoi adaugă ceapa şi soteaz-o 5 minute, până se înmoaie şi se caramelizează uşor. Adaugă ingredientele rămase şi ţine totul pe foc încă 5 minute.
Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill. Pune carnea pe grătar şi frige-o timp de 3-4 minute pe fiecare parte, în funcţie de cât de pătrunsă vrei să fie.
Serveşte friptura cu sosul barbeque şi salata.
Pofta buna!