Friptura de Brasov
PrinteazaFriptura de Brasov din: fleica de porc, ulei, ceapa, usturoi, supa de rosii, sare, piper, maghiran, boia, sorici.
- 600 g fleică de porc
- 3 linguri ulei
- o ceapă
- 5 căţei usturoi
- 300 ml supă de roşii
- sare
- piper
- maghiran
- boia
Pentru servit:
- 200 g şorici
Mod de preparare:
Carnea se feliază, ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori, iar usturoiul curăţat se taie felioare.
In două linguri de ulei încins se călesc ceapa şi usturoiul, se pune carnea şi se lasă până devine albă. Se presară sare, piper, măghiran, se toarnă şi supa, se acoperă cu capac şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se ia capacul, se pune restul uleiului şi boia şi se lasă să se rumenească friptura. Se serveşte pe platou, cu sosul din tavă ca bază şi cu şorici prăjit deasupra.
Pofta buna!