Friptura de Brasov

Printeaza

Friptura de Brasov din: fleica de porc, ulei, ceapa, usturoi, supa de rosii, sare, piper, maghiran, boia, sorici.

Ingrediente:Friptura de Brasov

  • 600 g fleică de porc
  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • 5 căţei usturoi
  • 300 ml supă de roşii
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • boia

Pentru servit:

  • 200 g şorici

 

Mod de preparare:

Carnea se feliază, ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori, iar usturoiul curăţat se taie felioare.

In două linguri de ulei încins se călesc ceapa şi usturoiul, se pune carnea şi se lasă până devine albă. Se presară sare, piper, măghiran, se toarnă şi supa, se acoperă cu capac şi se lasă la fiert 20 de minute.

Se ia capacul, se pune restul uleiului şi boia şi se lasă să se rumenească friptura. Se serveşte pe platou, cu sosul din tavă ca bază şi cu şorici prăjit deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.