Friptura de caprioara cu zmeura
PrinteazaFriptura de caprioara cu zmeura din: friptura de caprioara, sare, piper, unt, ienupar, ceapa, zmeura, vin, otet, patrunjel.
- 2 bucati friptura de căprioară
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 lingură de bobiţe de ienupăr, zdrobite
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 200 g zmeura
- 2 linguri de vin
- 2 linguri de oţet de mure sau zmeură
- 2 linguri jeleu de coacăze
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Condimentaţi carnea cu sare, piper şi ienupăr, prin frecare. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider 30 de minute. Topiţi zahărul într-o cratiţă, până dă în clocot, apoi înăbuşiţi carnea de căprioară 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Prăjiţi uşor ceapa timp de 5 minute în zeama rămasă de la friptură, până când se înmoaie, fără să se rumenească. Adăugaţi şi amestecaţi murele şi vinul, daţi în clocot, acoperiţi şi fierbeţi circa 5 minute.
Amestecaţi oţetul şi jeleul de coacăze roşii şi încălziţi încet până când se topeşte. Turnaţi sosul de zmeura peste fiecare bucată de friptură şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat.
Pofta buna!