Friptura de carne de miel la tava
PrinteazaFriptura de carne de miel la tava din: miel, ulei, vin, usturoi, sare.
- o jumătate de miel – coastele şi pulpele
- 1 cană ulei (sau untură)
- 1-2 pahare vin
- 8- 10 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă mielul şi se spală. Se separă pulpele şi partea de coaste, după care bucăţile se şterg de apă. Dacă mielul a fost mai mare, carnea se împănează cu câţiva căţei de usturoi, iar ceilalţi se vor tăia în jumătăţi sau sferturi şi se vor pune în tavă. Dacă mielul a fost mai mic, nu se mai împănează.
Bucăţile se sărează, apoi se pun la cuptor într-o tavă mare cu ulei, în care se pune şi usturoiul tăiat sferturi. Când este aproape gata, se adaugă vinul. Pe durata pregătirii, carnea se întoarce şi se unge cu sosul din tavă.
Friptura de miel se serveşte tradiţional cu salată verde şi cartofi prăjiţi.
Pofta buna!