Friptura de carne de miel la tava

Printeaza

Friptura de carne de miel la tava din: miel, ulei, vin, usturoi, sare.

Ingrediente:Friptura de carne de miel la tava

  • o jumătate de miel – coastele şi pulpele
  • 1 cană ulei (sau untură)
  • 1-2 pahare vin
  • 8- 10 căţei usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă mielul şi se spală. Se separă pulpele şi partea de coaste, după care bucăţile se şterg de apă. Dacă mielul a fost mai mare, carnea se împănează cu câţiva căţei de usturoi, iar ceilalţi se vor tăia în jumătăţi sau sferturi şi se vor pune în tavă. Dacă mielul a fost mai mic, nu se mai împănează.

Bucăţile se sărează, apoi se pun la cuptor într-o tavă mare cu ulei, în care se pune şi usturoiul tăiat sferturi. Când este aproape gata, se adaugă vinul. Pe durata pregătirii, carnea se întoarce şi se unge cu sosul din tavă.

Friptura de miel se serveşte tradiţional cu salată verde şi cartofi prăjiţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.