Friptura de carne tocata

Printeaza

Friptura de carne tocata din: chifle uscate, carne tocata, ou, ceapa, rosii, sare, cascaval, ulei, rosii, vin rosu, condimente, piper, boia de ardei iute, oregano, busuioc.

Ingrediente:Friptura de carne tocata

  • 1 1/2 chifle uscate
  • 400 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 300 g rosii proaspete
  • sare
  • 70 g cascaval
  • 2 linguri ulei
  • 1 conserva cu rosii
  • 125 ml vin rosu
  • condimente
  • piper macinat (un varf de lingurita)
  • 1 lingurita praf de boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita oregano
  • 2 lingurite busuioc

 

Mod de preparare:

Se inmoaie chiflele in apa si se storc. Se amesteca cu carnea tocata si oul. Se curata ceapa si rosiile proaspete, se taie in cubulete, se amesteca cu carnea to­cata, se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano.

Se amesteca cu 50 g cascaval tocat. Se unge o forma, se pune carnea to­cata in ea, se rade deasupra restul de cas­caval. Se lasa la cuptor 40 de minute. Se incalzeste uleiul, se adauga rosiile si vinul si se fierb 2 minute, apoi se paseaza.

Se con­dimenteaza din nou si se adauga si busuiocul. Se rastoarna friptura pe platou, se taie felii si apoi se orneaza cu sosul preparat mai sus.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.