Friptura de carne tocata
PrinteazaFriptura de carne tocata din: chifle uscate, carne tocata, ou, ceapa, rosii, sare, cascaval, ulei, rosii, vin rosu, condimente, piper, boia de ardei iute, oregano, busuioc.
- 1 1/2 chifle uscate
- 400 g carne tocata
- 1 ou
- 1 ceapa
- 300 g rosii proaspete
- sare
- 70 g cascaval
- 2 linguri ulei
- 1 conserva cu rosii
- 125 ml vin rosu
- condimente
- piper macinat (un varf de lingurita)
- 1 lingurita praf de boia de ardei iute
- 1/2 lingurita oregano
- 2 lingurite busuioc
Mod de preparare:
Se inmoaie chiflele in apa si se storc. Se amesteca cu carnea tocata si oul. Se curata ceapa si rosiile proaspete, se taie in cubulete, se amesteca cu carnea tocata, se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano.
Se amesteca cu 50 g cascaval tocat. Se unge o forma, se pune carnea tocata in ea, se rade deasupra restul de cascaval. Se lasa la cuptor 40 de minute. Se incalzeste uleiul, se adauga rosiile si vinul si se fierb 2 minute, apoi se paseaza.
Se condimenteaza din nou si se adauga si busuiocul. Se rastoarna friptura pe platou, se taie felii si apoi se orneaza cu sosul preparat mai sus.
Pofta buna!