Friptura de curcan cu mazare
PrinteazaFriptura de curcan cu mazare din: pulpa dezosata de curcan, praz, ardei capia, usturoi, vin rosu, cimbru, rosie, spanac, sare, piper, boia dulce, concentrat de pui, pasta de rosii, mazare si zahar.
- 500 g pulpa dezosata de curcan
- 1 praz
- 1 ardei capia rosu
- 5 catei de usturoi
- 1 pahar cu vin rosu
- cimbru
- 1 rosie mare
- 10 frunze mari de spanac
- sare
- piper
- boia dulce
- 2 linguri ulei
- 1 cub concentrat de pui
- 1-2 linguri pasta de rosiii
Pentru garnitura:
- 400 g mazare
- 2 lingurite zahar
- 1 lingura pasta de rosii
Mod de preparare:
Tai carnea fâşii sau cuburi mici. Faci un amestec din sare, piper, cimbru şi ulei.Tăvăleşti carnea prin acest amestec, lăsându-se în el, la marinat, timp de o jumătate de oră.
Intr-o tavă, pui apoi carnea, prazul tăiat grosier, ardeiul tăiat fâşii, roşia tăiată felii, căţeii de usturoi tăiaţi grosier, frunzele de spanac deasupra şi acoperi totul cu un amestec făcut din vin, o supă făcută din concentratul de pui şi pasta de roşii.
Mai poţi adăuga crenguţe de cimbru peste friptură sau poţi servi cu un amestec făcut din supă, vin, bulion şi spanac mărunţit şi apoi călit pe foc timp de 10 minute.
Dai tava la cuptor şi laşi să se coacă circa 1 oră, până se face carnea. Dacă e nevoie, mai suplimentezi din când în când sosul cu supă sau apă.
Fierbi mazărea, apoi scurgi apa. Adaugi 2 linguriţe de zahăr şi o lingură pastă de roşii, amesteci energic deasupra focului (foc mic), să nu se lipească.
Se pun frunzele de spanac usor rumenite deasupra.
Serveşti mazărea alături de friptura de curcan.
Pofta buna!